Besluit Provinciale Staten – Westvariant met gesloten Tuindorpweg

Vanmiddag hebben 80% van de PS leden (8 van de 11 partijen) gestemd voor de Westvariant met gesloten Tuindorpweg.

PIP

Nu Provinciale Staten een besluit hebben genomen over de voorkeursvariant zal opdracht worden gegeven tot het opstellen van een Provinciaal Inpassings Plan (PIP). Dit proces om tot een PIP te komen, ziet er grofweg als volgt uit:

Voorontwerp PIP: De eerste stap is gericht op een voorlopig ontwerp (VO). Daarvoor worden onderzoeken verricht. Een VO is een detaillering van de voorkeursvariant en dat detailniveau is nodig om via de onderzoeken goed inzicht te verkrijgen in de gevolgen en de effecten van het project. Aan de hand van de resultaten van de onderzoeken wordt bekeken of het VO aangepast moet worden om gevolgen te verzachten. Daarna kan het voorontwerp PIP afgerond worden. De gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug en ProRail worden in de gelegenheid gesteld een overlegreactie uit te brengen. In deze periode kan een ieder via de inspraak reageren op het plan. Om iedereen in de gelegenheid te stellen zo goed mogelijk kennis te nemen van het plan, wordt aan het begin van de inspraakperiode een informatieavond georganiseerd.

MIP

GezondMaarsbergen is ook voorstander van een MIP ofwel Maarsbergs Inpassings Plan. We pleiten ervoor het proces van burgerparticipatie te continueren en zullen het projectteam vragen een representatieve vertegenwoordiging van de bewoners direct en actief te betrekken bij het vervolgtraject. Afgelopen jaren hebben ons geleerd dat alle opties voor- en tegenstanders hebben. Deze voor- en nadelen zijn voldoende bekend. Alleen als we de diversiteit aan meningen weer bij elkaar kunnen brengen in de uitwerking van het definitieve voorstel, bereiken we zoveel mogelijk draagvlak voor de vele optimalisaties die nog mogelijk zijn.

 

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Besluit Provinciale Staten – Westvariant met gesloten Tuindorpweg

  1. Jan vernooij zegt:

    Mooi resultaat, nu stappen zetten voor definitieve uitvoering!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s