Overzicht vergaderingen van de Gemeenteraad en Provinciale Staten (MME) m.b.t. de ondertunneling.

In meerdere kranten en e-mail berichten zijn data gecommuniceerd, die te maken hebben met de besluitvorming over de ondertunneling. Deze verkeert nu in een cruciaal stadium, nadat hij eerder begin juli werd aangehouden. Bij een aantal van deze vergaderingen krijgen de inwoners de gelegenheid om in te spreken en zodoende hun standpunt naar voren te brengen. Als Gezond Maarsbergen zullen wij van deze gelegenheid gebruik maken  Wij roepen u op om ook bij deze bijeenkomsten aanwezig te zijn. Voor de Gemeenteraad in het Cultuurhuis in Doorn. Voor Provinciale Staten in het Provinciegebouw, Archimedeslaan 6 in Utrecht.

In Doorn kunt u horen hoe onze lokale en provinciale bestuurders hun standpunt opnieuw in deze kwestie zullen bepalen. In april hebben ze over de kwestie een raadsbesluit genomen en gevraagd  om doorrekening van de Bos/Beek variant. De Gemeenteraad heeft aan PS gevraagd alle varianten, inclusief de Bos/Beek, opnieuw te mogen bespreken en advies uit te brengen.

We hebben de data voor u in een overzicht verwerkt.

09 januari:

Gedeputeerde Staten informeert de Gemeenteraad over de 4 varianten, met name over de Bos/Beek variant, die doorgerekend is. Aanvang: 19.00 uur. Locatie: Raadzaal Cultuurhuis.

19 januari:

Beeldvormende vergadering Gemeenteraad m.b.t. de 4 varianten. Burgers mogen inspreken. Aanvang: 19.30 uur. Locatie: volgt nog.

23 januari:

Oordeelsvormende vergadering Gemeenteraad. Aanvang: 19.30 uur. Locatie: Raadzaal, Cultuurhuis.

26 januari:

Besluitvormende vergadering: keuze (raadsbesluit) welke variant de voorkeur krijgt. Advies naar Gedeputeerde Staten. Aanvang: 19.30 uur. Locatie: Raadzaal, Cultuurhuis.

07 februari:

Gedeputeerde Staten komt waarschijnlijk met een advies aan Provinciale Staten welke variant de voorkeur krijgt.

13 februari:        

De Provinciale Statencommissie Milieu, Mobiliteit en Economie (MME) bespreekt de varianten. Betrokkenen mogen  inspreken. Aanvang:  13.00 uur (exacte tijd hangt van de agenda af). Locatie: Doorn

13 maart:    

Provinciale Staten neemt een besluit over de ondertunneling. Aanvang: 13.00 uur (exacte tijd van behandeling hangt af van agenda). Locatie: Provinciehuis, Archimedeslaan 6, Utrecht.

Als Gezond Maarsbergen vinden wij dat de uitslag van de petitie van 2016  serieus genomen moet worden.  In het belang van de gezondheid van de Maarsbergers dient het sterk toenemende (vracht)verkeer zo ver mogelijk uit het centrum geweerd te worden (dus geen Dorpsvariant) en we willen dat de plannen voor verplaatsing van de benzinepompen nu eindelijk eens concreet ondersteuning krijgen van Provincie en Gemeente Bestuur.

Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s