Vragen over de nieuwe Bos Beek variant

Vol belangstelling hebben een aantal inwoners van de Tuindorpweg en Woudenbergseweg kennis genomen van de flyer over de nieuwe Bos Beek variant.openvragen-en-relatieproblemen-300x174

Ze hebben ondanks dat de flyer al een goed beeld geeft van deze variant nog wel een aantal vragen waarvan we hopen dat de initiatiefnemers die willen beantwoorden.

10 vragen aan Initiatiefnemers Bos-Beek variant – versie 16-12-2016

In het Algemeen Dagblad van vorige week donderdag stond de aankondiging dat de oorspronkelijke initiatiefnemers voor een verlengde ondertunneling van het spoor in Maarsbergen graag een streep willen zetten onder de verdeeldheid in het dorp over de wijze waarop de ondertunneling van de spoorlijn gerealiseerd kan worden. Men heeft de Bos/Beek-variant ontwikkeld. Inmiddels is in Maarsbergen een informatie memo verspreid. Het plan zal op maandagavond 19 december worden toegelicht aan de bewoners van Maarsbergen tijdens een informatieavond in het mini-cultuurhuis binnen de basisschool De Merseberch.

Omdat de details van de plannen onvoldoende bekend zijn, doen een aantal inwoners van de Tuindorpweg en Woudenbergseweg een dringend beroep op de initiatiefnemers om de volgende vragen te beantwoorden.

Deze zomer is de Provincie op advies van een aantal politieke partijen en de initiatiefnemers Bos-Beek gestart met de technische uitwerking van de Bos-Beek variant. De robuuste variant welke nu getekend is door de Provincie lijkt af te wijken van de variant welke de Bos-Beek initiatiefnemers nu presenteren. Dit roept de volgende vragen op.

  1. Waar wijkt deze variant in af ten opzichte van de Bos-Beek variant welke de Provincie momenteel aan het doorrekenen is (we noemen deze even de B-B PU?
  2. Waarom wordt er een nieuwe variant van de Bos-Beek gepresenteerd (we noemen deze even de B-B H) terwijl deze niet in de formele besluitvorming zit?
  3. Leidt dit juist niet tot extra vertraging, onduidelijkheid en verdeeldheid bij de inwoners van Maarsbergen?

Een cruciaal onderdeel van de BB PU en de B-B H is een verhuizing van de benzinepompen. Deze zullen verplaatst moeten worden naar een nog nader te onderzoeken locatie. We weten dat de Gemeente inmiddels akkoord is gegaan met uitbreiding van de Shell en TinQ.

  1. Omdat uitbreiding de maakbaarheid van de B-B H variant in de weg zit, willen we weten welke acties de B-B initiatiefnemers hebben genomen tegen deze uitbreidingen?
  2. Welke locatie hebben de B-B initiatiefnemers op het oog als nieuwe locatie voor de benzinepompen?

De ondertunneling in de Dorpsvariant, Westvariant en B-B PU gaat uit van 3 rijbanen vanwege de te verwachten verkeersaantallen en ivm veiligheid. De B-B H gaat uit van 2 rijbanen.

  1. Is de B-B H variant net zo veilig als de andere 3 varianten met 3 rijstroken (maw kunnen brandweer en ziekenauto’s snel de noord-zuid route maken – en zo ja, is dit getoetst)?
  2. Kan de B-B H de te verwachten verkeersstromen aan en indien antwoord ja is, uit welke berekening blijkt dit?

Deze inwoners binnen de bebouwde kom van de Tuindorpweg en Woudenbergseweg ervaren als direct aanwonenden dagelijks en in toenemende mate overlast van de files welke stank en geluidsoverlast betekenen en tevens langdurige gezondheidsrisico’s inhouden. De waarde van het onroerende goed zal zolang de files blijven groeien onder druk blijven staan. Tevens zal een belangrijk deel van deze bewoners overlast ervaren tijdens de realisatie.

  1. Waarom zitten er bij de B-B initiatiefnemers geen bewoners die direct deze dagelijkse overlast ervaren?

Ter afsluiting.

  1. Hoe realistisch en logisch het is een variant aan de inwoners van Maarsbergen voor te leggen terwijl inmiddels bekend is dat deze variant voor de provincie om redenen van veiligheid en doorstroming niet acceptabel lijkt?
  2. De BB variant wordt door de initiatiefnemers een verbeterde Westvariant genoemd. Betekent dit dat jullie het Dorpsplan laat varen?

De volgende inwoners zien graag bovenstaande vragen beantwoord worden in de bijeenkomst op 19 december. Ze hebben concrete antwoorden nodig om uiteindelijk te bepalen of en in welke mate ze het B-B H initiatief ondersteunen.

Joke en Adri van den Essenburg WBW

Cindy Huisman TDW

Olga Matthijsen WBW

Jantje en Jan van der Sluis TDW

Flip van de Waerdt WBW

Peter van Wely TDW

Wil en Cees Wijnen TDW

 

Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s