Verslag informatieavond over de Shell en de Tinq pompen op 6 december in Doorn.

Het initiatief voor deze avond is uitgegaan van wethouder Boonzaaijer. Samen met de betreffende ambtenaren, de ODRU (milieudienst) en vertegenwoordigers van Shell en Tinq, wilden zij informatie geven over de Tinq en de bewoners die bezwaar hadden aangetekend tegen de vergunningverlening tot uitbreiding van de Shell met 2 extra afgiftezuilen, uitleggen waarom deze niet zijn gehonoreerd.

Men is na zorgvuldige afweging opnieuw tot de conclusie gekomen dat ‘het’ goed is gegaan. Maar wat is ‘het’? Hiermee wordt bedoeld dat alle regels met betrekking tot uitbreiding van de kap (de welstandscommissie was akkoord) en de kleine wijziging van het bestemmingsplan, die hiervoor nodig is, goed zijn toegepast. De impact, die deze uitbreiding heeft op de stankoverlast, waar bewoners allemaal over klagen, is niet getoetst en is dus ook geen factor die meetelt. Hoe bizar!

stankoverlast-2010

Wij hebben aangegeven dat wij als bewoners teleurgesteld zijn in onze bestuurders, omdat we vinden dat zij in de bres moeten springen voor hun burgers en hun gezondheid. Dat ervaren wij tot op heden niet. Wij voeren nu actie.

Het gesprek ging beurtelings over de Shell en dan weer over de Tinq. De Tinq aanvraag voor legalisering van de derde afgiftezuil, die er al sinds 6 jaar staat, zit nu in de fase van zienswijze. Een eventuele vergunning wordt daarna pas verleend. Het is een zwaardere procedure dan de Shell, omdat er huizen binnen 20 meter van de afgiftezuil staan.

Tijdens het gesprek bleek echter dat de overlast van de afgiftezuilen wel meegenomen worden bij de beoordeling, maar niet de stankoverlast veroorzaakt door de bevoorrading, de vulpijpen tegenover nr. 66, omdat de afstand van de afgiftezuil tot de woning uitgangspunt is in de regelgeving en niet de vulputten tot de woningen (=13 meter!)! Er waren volgens de ODRU ook geen klachten over stank binnen gekomen. Dat hebben we nadrukkelijk tegen gesproken. Wij hebben aangedrongen op een geurhinderonderzoek, omdat de stankoverlast van zowel de afgiftezuilen als van de vulpijpen steeds erger wordt. Wethouder Boonzaaijer heeft ons verzoek meegenomen en komt er op terug. Dat is alvast winst.

Ook een mogelijk winstpunt is de mondelinge toezegging van de Shell dat zij niet zullen overgaan tot bouwen zolang er gesprekken gaande zijn over verplaatsing. Wij krijgen deze toezegging nog op papier. Aan de wethouder is gevraagd hoe lang de contracten van de beide pompen met de provincie nog lopen. Dit wordt voor ons nagegaan.

Bewoners en VBMM, die eerder hun proforma (voorlopige) zienswijze hebben ingediend, moeten voor 18 januari a.s. hun definitieve zienswijze indienen bij B&W.

Adres:    B&W Utrechtse Heuvelrug

t.a.v. dhr.A.Brombacher

zaaknr. HZ –WABO-16-0417

Kerkplein 2,

3941HV Doorn

 

Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s