TinQ uitbreiding??

Uitbreiding Tinq met derde afleverzuil!? We vragen opheldering aan de gemeente op3 nov.a.s.

Op 10 oktober jl. stond onder de mededelingen van de gemeente in De Kaap het bericht dat B&W voornemens is om het Tinq benzinestation een milieuvergunning te verlenen om de pomp uit te breiden met een 3e afleverzuil. Tot 17 november a.s. zijn betrokken bewoners in de gelegenheid om hun zienswijze in te dienen, hun bezwaren aan te geven. Eerder dit voorjaar, gelijk met de vergunningverlening tot uitbreiding van de Shell Express benzinestation, deed Tinq nog een aanvraag voor 2 afleverzuilen (Zie de Kaap:vergunning 17 maart 2016). Dit zou op een misverstand berusten.

Op de site wordt binnenkort een voorbeeld zienswijze/ bezwaarschrift gepubliceerd.

Wat is zo raar aan deze aanvraag? Die derde afleverzuil staat er al jaren!! Het betekent dat B&W de Tinq alsnog achteraf een milieuvergunning wil verlenen voor dit derde (nu nog illegale?) afgiftepunt.

Opmerkelijk, omdat de aangenomen motie van Provinciale Staten in juli uitgaat van verplaatsing van de benzinestations. Dan is het vreemd om nu alsnog een vergunning voor deze derde afleverzuil te verlenen. En daarna een risico tot uitbreiding naar vijf?

Gezond Maarsbergen heeft daarom de gemeente om opheldering gevraagd over dit opmerkelijke voornemen tot het achteraf verlenen van een milieuvergunningverlening aan de Tinq.

De gemeente heeft ons verzoek tot overleg gehonoreerd en op donderdag 3 november a.s. zijn betrokken bewoners uitgenodigd om hier met de gemeente en de omgevingsdienst regio Utrecht over te praten en ons standpunt in deze nu al naar voren te brengen. De bijeenkomst vindt plaats in Doorn, Kerkplein 2, van 19.00 tot 21.00 uur.

We nodigen iedereen uit die er bij wil zijn, aanwezig te zijn. De bewoners, die eerder een bezwaarschrift hebben ingediend m.b.t. de uitbreiding van het Shell Express benzinestation, ontvangen een persoonlijke uitnodiging in hun brievenbus. We willen dan ook van de gelegenheid gebruik maken om de gemeente te vragen waarom wij nog steeds, ook na schriftelijk verzoek, geen besluit hebben ontvangen na de hoorzitting van de bezwarencommissie, die reeds op 6 juni plaatsvond! Worden onze bezwaren wel of niet of gedeeltelijk gehonoreerd?

Indien u opmerkingen of vragen heeft voor 3 november, dan kunt u deze van te voren doormailen aan dhr. Brombacher, die de zaak behandelt: anne.brombacher@heuvelrug.nl. Maar u kunt uw vragen natuurlijk ook op de avond zelf stellen.

Het wordt tijd dat de gemeente zijn visie m.b.t. de benzinestations helder met ons communiceert, want over één ding zijn alle Maarsbergenaren het eens: benzinepompen in een dorpskern zijn niet meer van deze tijd. Dus niet uitbreiden, maar verplaatsen!

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op TinQ uitbreiding??

  1. T. Reedijk. zegt:

    CDA fractie heeft naar aanleiding van dit bericht schriftelijke vragen gesteld aan het College.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s