Maarsbergen kleurt GROEN

Het laatste bericht op deze site is al weer van een week geleden en gaf een korte impressie van de bijeenkomst voor de Statencommissie MME.

Als we naar het gevolgde proces kijken was het een goede bijeenkomst waarbij onder strakke leiding van de voorzitter de insprekers ruim de tijd kregen hun zegje te doen. Ook waren er voldoende kritische vragen.

Inhoudelijk zijn we minder tevreden over een deel van de inhoud van de pleitbezorgers voor de Dorpsvariant. Keer op keer wordt geprobeerd de argumenten van GezondMaarsbergen negatief uit te leggen terwijl men er juist niet voor kiest de voordelen van de Dorpsvariant uit te leggen.

“ Burgermanipulatie” stelde een inspreker en een andere inspreekster trachtte wederom de petitie van GezondMaarsbergen af te doen als bangmakerij. Alsof de 501 ondersteuners en 64% van de Maarsbergers niet voldoende intelligent zijn en in staat zijn zelf een afweging te maken dat de Westvariant de beste keuze is.

In bijgaand plaatje ziet u welke inwoners de petitie allemaal hebben ondersteund. Laten die zich allemaal bang maken of manipuleren?
Het plaatje hebben we afgelopen vrijdag verwijderd. Het was indicatief bedoeld echter 2 huizen waren onterecht in groen aangegeven en een aantal ‘groene’ huizen stonden niet op de plaat.

Met het plaatsen van het plaatje hebben we een ernstige inschattingsfout gemaakt. Het plaatje doet namelijk afbreuk aan de vertrouwelijkheid van de petitie. We hebben ons dit na plaatsing pas gerealiseerd en bieden hiervoor excuus aan.

Men gaat zelfs zo ver dat er een totaal verkeerde voorstelling van zaken aan de commissie werd voorgesteld door een plaatje in een notitie op te nemen met het opschrift: Westvariant: complex dorpskruispunt’ (bij de kerk), terwijl het in de Westvariant niet eens meer een kruispunt ís en juist heel veilig voor fietsers. Stel je voor dat PS op basis van deze onjuiste, misleidende informatie voor het Dorpsplan zou gaan!

Het zijn de pleitbezorgers voor de Dorpsvariant die niet in directe nabijheid van het centrum wonen of zelfs in Maarsbergen wonen. Zij hebben geen last van het autoverkeer op het kruispunt nu en straks mocht er toch een tunnelbak komen in het dorpshart. Hun huis blijft wel zijn waarde houden, maar zij wonen dan ook niet in de nabijheid van het kruispunt. Zij vinden het niet belangrijk genoeg dat Maarsbergen een aantrekkelijk dorpshart krijgt zodat als mensen de keuze hebben te wonen op de Utrechtse Heuvelrug ze ook Maarsbergen hoog op hun lijstje hebben staan.

Door de Westvariant gaat de auto 1 miljoen km extra maken per jaar is hun argument. Dat klopt want op een rondweg maak je extra kilometers. Die 1 miljoen kilometer is echter 0,44 meter (en geen mm zoals er eerst stond) per auto per dag. Dat hebben we wel over voor behoud van de bomen, herstel van onze dorpskern en stank en geluid zo ver mogelijk van de bewoning af. Bovendien 3 kilometer per dag per auto omrijden tijdens de aanlegfase over Griftdijk en Rottegatsteeg gedurende 1 ½ jaar bij het Dorpsplan betekent op jaarbasis ook héél veel kilometers extra, maar daar heeft men het gemakshalve dan weer niet over.

Daarom stellen we nogmaals West=Best!

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s