Impressie Vergadering Statencommissie MME – 13 juni

Vandaag was een belangrijke dag in de besluitvorming rond de tunnelvarianten. Vanmiddag heeft de Statencommissie Milieu, Mobiliteit en Economie vergaderd over het voorstel van Gedupeerde Staten [GS].

GS stelt voor te besluiten:

– De “Westelijke variant afgesloten Tuindorpweg” als voorkeursvariant vast te stellen;

– Een provinciaal inpassingsplan op te stellen als bedoeld in de Wet ruimtelijke ordening ten behoeve van de realisatie van de ongelijkvloerse spoorkruising te Maarsbergen;

– Een brief te sturen richting de gemeente Utrechtse Heuvelrug met het verzoek om de beschikbaarheid van het budget voor het project te heroverwegen teneinde een zo acceptabel mogelijke inpassing te kunnen maken voor alle inwoners van Maarsbergen;

– Na het PS-besluit tot een provinciaal inpassingsplan en keuze voor een variant, de benodigde gronden ten behoeve van de maatregelen minnelijk te verwerven en daar waar nodig over te gaan tot het voeren van een onteigeningsprocedure.

De commissievergadering was de laatste formele mogelijkheid om gebruik te maken van het inspreekrecht. Een beknopte impressie:

Er waren 3 inwoners die een kort pleidooi hebben gehouden voor de Bos-Beekvariant, 2 voor de Dorpsvariant, 6 voor de Westvariant, 1 inspreker over het gevolgde proces van de klankbordgroep en 1 inwoner namens Bewonersgroep Heuvelrug Zuidoost. Deze bewonersgroep verlangt dat de Provincie projecten meer integraal gaat toetsen op hun onderlinge samenhang om daarmee versnippering in doelstelling, uitvoering en resultaat te voorkomen (bijv tunnel Maarsbergen, rotonde Leersum, ecoducten, snelheidsbeperking N-wegen). Voor de Westvariant heeft ook de wethouder de Kruif van de gemeente Woudenberg ingesproken.

GezondMaarsbergen heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om formeel de petitie aan te bieden aan de gedeputeerde Mw. Verbeek en de voorzitter van de commissie Mw. Boelhouwer.

Na de insprekers werden de commissieleden in de gelegenheid gesteld vragen aan de Gedeputeerde Mw Verbeek te stellen. In grote lijn willen alle partijen de knoop op 4 juli doorhakken en vinden partijen ook dat de benzinepompen verplaatst moeten worden. De meeste partijen willen ook nog aanvullend inzicht in de kosten van met name de Bos-Beek variant. Sommige partijen gaven al wel aan welke variant hun voorkeur heeft met daarbij steeds wel de kanttekening dat het definitieve stemgedrag nog niet bepaald is. In een volgende post zullen we op het stemgedrag per partij nader ingaan. Kortom: een goede dag voor het democratisch besluitvormingsproces.

PetitieCMME

Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Impressie Vergadering Statencommissie MME – 13 juni

 1. Peter van wely zegt:

  In ieder geval goed dat er na 15 jaar(!!!) eindelijk een besluit wordt genomen. Laten we hopen dat het dorp met elkaar werkt asn een goede oplossing en optimaal mitigerende maatregelen. Wat mij betreft West variant met gesloten Tuindorpweg. Was wel een goede dag voor de democratie itt tot de gemeenteraadsvergaderingen.

  Like

 2. Dick den Hertog zegt:

  Beste mensen,

  Zojuist kreeg ik een Burgernet-oproep. Er worden/werden in Maarsbergen 3 jonge mannen met Oosteuropees uiterlijk gezocht wegens een verdachte situatie. Waren vertrokken richting LaPlace. We konden er op wachten. In het Amrath zit al enige weken een nest Polen.

  Gezond Maarsbergen betekent ook een Maarsbergen zonder criminaliteit. Hebben jullie daar, naast de aandacht voor de tunnel en de benzinepompen, ook aandacht voor? Is er bij de gemeente voor zover jullie weten al aan de bel getrokken over de nieuwe bewoners van het Amrath Hotel? Naar aanleiding van de Burgernet-oproep van zojuist zal ik zelf volgende week de gemeente bellen. Ik vraag me af hoe het zit met vergunningen e.d. Daar heb ik niets over gelezen.

  Mochten jullie er iets over te melden hebben dan verneem ik dat graag.

  Een fijn (en veilig) weekend toegewenst.

  Met vriendelijke groet, Dick den Hertog

  Like

  • Dick,

   we hebben als GezondMaarsbergen besloten geen standpunt in te nemen mbt de situatie in het Amrath. Op gemeentelijk niveau loopt hier al een diskussie en vooralsnog beperken we ons tot de verkeeerssituatie en de bezinepompen.

   Groet,

   Flip

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s