Korte impressie van de hoorzitting bezwarencommissie 6 juni.

Het was even een vreemde gewaarwording om in de kantine van het cultuurhuis ontvangen te worden voor de hoorzitting. Er was blijkbaar niet op gerekend dat 8 bezwaarden, vaak met partner, hun woordje wilden doen bij de onafhankelijke bezwarencommissie, die uit vier personen bestond.
Aanwezig waren naast de bewoners, 2 vertegenwoordigers van de Shell en een ambtenaar namens de gemeente. Iedere bezwaarde kon zijn verhaal doen. Opvallend is toch wel dat vrijwel iedereen klaagt over stankoverlast, waardoor men bv. niet meer met het raam open kan slapen, en minder over geluidsoverlast. Ook vertelde een bewoner dat hij echt gezondheidsklachten heeft, die wel eens met de pompen in verband gebracht kunnen worden.
Het verhaal van de Shell en de gemeente was zoals te verwachten: de uitbreiding valt binnen het kader van de vergunning en daarom moest de gemeente hem wel verlenen. Wij hebben gewezen op allerlei regelgeving, m.b.t. geluidshinder en geurhinder, maar ook het algemeen belang, die de gemeente wel degelijk handvatten geeft om het belang van ons als inwoners te beschermen. De gemeente heeft dit aspect in onze ogen totaal buiten beschouwing gelaten. Dat de Shell zaken bekijkt vanuit het perspectief van omzetverhoging, is hun goed recht, maar van onze bestuurders verwachten we dat deze vergunning niet alleen getoetst werd op hef feit dat er 32m2 afgeweken wordt van het bestemmingsplan, maar dat ook de impact van de uitbreiding voor onze gezondheid een plaats krijgt in het al dan niet verstrekken ervan. Dat is niet gebeurd.
We hebben aangegeven dat er een raadsbesluit ligt om in samenwerking met de provincie te komen tot verplaatsing van de pompen en dat een vergunning verlening tot uitbreiding op dit moment wel heel vreemd is.
Gelukkig dient de gemeente vanwege de ingediende bezwaren de hele vergunningverlening opnieuw inhoudelijk te bekijken. De bezwarencommissie brengt advies uit aan B&W n.a.v. de ingediende bezwaren en onze toelichtingen er op, en over een aantal weken weten we meer

Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s