Openbare raadsvergadering Provinciale Staten op 7 juni a.s. om 19.00 uur (Raadzaal Cultuurhuis Doorn).

 

De verwachting is dat het college van Gedeputeerde Staten (op gemeentelijk niveau vergelijkbaar met het college van B&W) uiterlijk op dinsdag(middag) 7 juni een voorstel indient bij Provinciale Staten (op gemeentelijk niveau vergelijkbaar met de gemeenteraad) voor de voorkeursvariant van de ondertunneling Maarsbergen. De eerste piketpaal wordt dan geslagen. Een belangrijk moment voor Maarsbergen.

Ter voorbereiding van de behandeling daarna in de Statencommissie Milieu, Mobiliteit en Economie (MME) op 13 juni en Provinciale Staten op 4 juli, die dan echt het definitieve besluit neemt, willen de woordvoerders van de PS fracties in gesprek gaan met de woordvoerders van de raadsfracties in een openbare vergadering op dinsdagavond 7 juni om 19.00 uur in de raadzaal van het Cultuurhuis in Doorn. De keuze van GS m.b.t. hun voorkeursvariant is, zo mogen we aannemen, dan al bekend.

Provinciale Staten is de organisator van dit alles en één van de voorzitters van PS zal het overleg voor zitten.

Bij een eerdere gelegenheid is er vanuit de raad gevraagd om PS te mogen spreken over de ondertunneling. Dat het nu deze vorm krijgt is nog niet eerder voorgekomen. Maar het komt ook niet vaak voor dat een gemeenteraadsbesluit (de keuze voor het Dorpsplan) zo veel weerstand heeft opgeroepen onder de bevolking, die in meerderheid om de West wil.

Wij zijn benieuwd naar het karakter van deze avond en zullen hier zeker bij aanwezig zijn. U bent ook allen van harte welkom!

Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Openbare raadsvergadering Provinciale Staten op 7 juni a.s. om 19.00 uur (Raadzaal Cultuurhuis Doorn).

 1. Teunis Reedijk zegt:

  Herstel, het betreft beslist GEEN openbare raadsvergadering, maar een informatieavond van de commissie uit Prov. Staten, die de standpunten van de fracties uit de Raad van de Gem. Utrechtse Heuvelrug wil weten. Ongelukkige datum voor mij. Ik kan daar niet naar toe. Dus heb ik beleefd bedankt voor de uitnodiging, maar aangegeven dat ik niet aanwezig kan zijn.

  Met vriendelijke groeten, Teunis Reedijk, Verzonden via mijn TERRA-tablet

  This e-mail may contain confidential information for receipt and use solely by the addressee(s) named above. If you are not an intended recipient, any disclosure, copying or use of information is prohibited. If you have received this e-mail in error, please delete and or destroy this message and kindly notify the sender by reply e-mail or telephone

  ________________________________

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s