Achter de schermen van een petitie! 64% procent is VÓÓR de Westvariant! 

Er is wellicht wat weinig naar buiten gekomen, maar achter de schermen is er hééél hard gewerkt. We kunnen zo goed als zeker de stand opmaken van onze petitie ‘Om de West is het Best’. We hebben gevraagd om ‘uw stem niet verloren te laten gaan’ en dat heeft u in grote getale gedaan: uw steun betuigd aan de petitie.

Gezond Maarsbergen heeft bijna (op 2 na) 500 handtekeningen verzameld, waarvan maar liefst 390 van Maarsbergenaren zelf en 108 uit omliggende gemeenten zoals Woudenberg en Maarn. Een fantastische score voor ons dorp en onze zaak! Belangrijk is dat wat wij wilden bewijzen, namelijk dat net zoals in de klankbordgroep een ruime meerderheid kiest voor een rondweg om de West, ook waar gemaakt is. Maar liefst 64% van onze inwoners heeft zijn/haar steun betuigd via de antwoordkaart of via de site! Dank daarvoor!

Omdat wij wisten dat nu de beraadslagingen plaats vinden in de Statencommissie Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten, hebben wij op 25mei jl. onze resultaten in een brief aan PS en GS gecommuniceerd, met het verzoek de uitslag mee te nemen in de beraadslagingen. Het blijkt een goede zet geweest te zijn. Onze stem wordt zeker gehoord én serieus genomen!

Ook de voorstanders van het Dorpsplan hebben middels een brief aandacht gevraagd aan PS, waarin zij hun twijfels hebben geuit ten aanzien van de waarde van onze handtekeningenactie. Gezond Maarsbergen zou aan bangmakerij gedaan hebben etc. Wij willen deze brief laten voor wat zij is en varen op onze eigen kracht.

Op 13 juni a.s. zullen wij inspreken op de vergadering van de Statencommissie MME, die het besluit voorbereidt voor PS, en dan ook de petitie aanbieden. Daarna duurt het nog bijna 3 weken voor Provinciale Staten het definitieve besluit neemt over de toekomst van Maarsbergen. We houden u op de hoogte.

Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s