Verjaardagsfeestje

Hadden we gisteren een nog wat luchtig bericht nu volgt er 1 met meer serieuze inhoud.

Bent u wel eens onuitgenodigd op een verjaarsdagsfeestje verschenen? Waarschijnlijk niet en als u het eens hebt gedaan was dat uit jeugdige onbezonnenheid omdat dat mooie meisje of die jongen er ook was of nam u een wel zo’n mooi kado mee dat de jarige u niet kon weigeren.

Welnu de BVH (Burgervertegenwoordiging-Heuvelrug) maakt veel stampij van het feit dat zij afgelopen maandag niet welkom waren op de besloten bijeenkomst in Het Gebouwtje te Maarsbergen en noemen dit “achterkerkse manier van beïnvloeden”. Wat dit met de kerk te maken heeft moeten ze nog maar een keer komen uitleggen, maar op zich is dit een zeer ongepaste opmerking.

De feiten zijn:

GezondMaarsbergen heeft in april de provinciale statencommissie gevraagd of ze Maarsbergen wilde komen bezoeken om ter plekke kennis te nemen van de situatie rond de tunnelvarianten. De commissie heeft hier positief op gereageerd en nadat we de vraag bij het projectteam hebben neergelegd of zij de commissie objectieve informatie wilden vertellen over de diverse varianten, heeft het projectteam gesteld hiermee akkoord te gaan onder de voorwaarde dat

het projectteam de uitnodigingen verstuurt

de bijeenkomst besloten is voor provinciale commissieleden en  leden van projectteam

er maar 1 vertegenwoordiger van alle varianten spreektijd krijgt en aanwezig mag zijn

er een rondwandeling bij de Engweg gemaakt wordt

de provincie de kosten betaalt.

We hebben als GezondMaarsbergen hiermee ingestemd omdat we ondanks het feit dat we voor de Westvariant zijn graag in openheid, objectief en op feiten gebaseerd de discussie blijven voeren.

We hebben ingestemd met rondleiding Engweg terwijl we graag de Tuindorpweg en benzine pompen hadden willen laten zien, We hebben pers (ook landelijk) geregeld en we hebben iedereen in staat gesteld zijn zegje te doen. We hebben ons kwetsbaar opgesteld maar dat gedaan omdat de Westvariant naar de mening van bijna 400 Maarsbergers de beste oplossing is en we graag de commissie daarvan overtuigen.

Als je als gemeenteraadslid dan toch zonder aankondiging binnenkomt in een besloten bijeenkomst dan moet je niet verbaasd zijn als je vriendelijk doch dringend gevraagd wordt de zaal de verlaten. Ook andere commissieleden hadden graag hun lokale partijlid meegenomen maar hebben het karakter van beslotenheid gerespecteerd.

BVH had even buiten een uurtje in het zonnetje kunnen wachten, zelf eens door het dorp lopen en mensen aanspreken. En er was na de besloten bijeenkomst voldoende ruimte om informatie op te doen.

Wat BVH verder vergeet te melden is dat GezondMaarsbergen alle raadsleden op 4 april en 11 april heeft uitgenodigd voor een voorlichtingssessie op 13 april. Van de 29 raadsleden zijn er 3 verschenen en heeft 1 raadslid te kennen gegeven mogelijk niet te kunnen komen. Van alle overige 20+ leden hebben we geen afmelding gehad, we hadden dus veel koekjes over aan het einde van de avond.

Waar gaat het BVH nu om? Om hun site lees ik:

” De BVH luistert naar en discussieert met burgers om op die manier tot afgewogen besluitvorming te komen.”

 Mijn advies: voeg in het vervolg de daad bij het woord. Als je een zo cruciaal besluit neemt over de toekomst van ons dorp kom dan naar een verjaardagsfeestje waar je wél voor was uitgenodigd.

Flip van de Waerdt

 

Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s