Petitie Rondweg – Westvariant

De ondertunneling Maarsbergen: ‘om de WEST is het BEST!’

Wij dringen er bij Provinciale Staten op aan het raadsbesluit van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug van 21 april jl. om voor de ondertunneling bij Maarsbergen te kiezen voor het oude Dorpsplan, NIET over te nemen! Wij verzoeken u dringend het eerdere B&W besluit van 1 maart jl., de keuze voor de Westvariant, er voor in de plaats te stellen. Wij steunen Burgemeester en Wethouders in deze.

Maarsbergen wil een rondweg om het dorpshart heen!

Géén grote tunnelbak dwars door onze dorpskern!

Steun Gezond Maarsbergen door uw handtekening te plaatsen onder deze petitie. Voor wie nog twijfelt: de politiek is gevoelig voor een tegengeluid van burgers dus laat uw stem horen, steun uw gezondheid en bezit en teken de petitie voor de Westvariant!

Vul petitie in op: https://nl.surveymonkey.com/r/Petitie-Westvariant

Wij worden gesteund door:

Fam. Van Beuningen: Landgoed Anderstein

Dick Veldhuizen: Kerkrentmeester Rijksmonument Dorpskerk Maarsbergen

Frans Cremer, voormalig wethouder Gemeente Maarn

Ronald Letema: Ondernemer en mede-woordvoerder Kankbordgroep

Jan Huyser: Mede-initiatiefnemer initieel Dorpsplan

Fam.Wijnen, fam.Van der Sluis. fam.Huisman, fam.Van Wely: Actiecomité Tuindorpweg

Tekst petitie:

2016-04-30 Gezond Maarsbergen flyer 3 2 mei 2016 def. PETITIE def. 2.3 mei 2016

2016-04-30 Gezond Maarsbergen flyer 3 2 mei 2016 def.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Petitie Rondweg – Westvariant

 1. Maikel zegt:

  Het originele dorpsplan bevatte een tunnel ipv een tunnelbak, waarom is die tunnel nu eigenlijk geschrapt? Als er een tunnelbak moet worden aangelegd lijkt het me niet al teveel moeite daar een dak op te leggen, dus heeft het schrappen van de tunnel te maken met problemen met de ontluchting? Het kan toch niet zo zijn dat wij met al onze technische kennis het niet voor elkaar zouden krijgen in zo’n tunnel te ontluchting op orde te krijgen. Nederland heeft complexere problemen opgelost.

  Like

  • Beste Maikel,

   sorry voor de late reactie. De exacte detail redenen van schrappen van de tunnel door een open tunnelbak moet ik navragen bij de projectleiding van Provincie en ProRail. Zoals het uitgelegd is: het initiële plan was een schets en men is het gaan doorrekenen en met name de tijdelijke situatie die men moet maken voor de tijdelijke spoorovergang aan het westen neemt een fors deel uit het budget. Omdat die overweg ca. 200 meter van de huidige overweg komt te liggen moet ook de hele spoorbeveiliging voor een periode van 3-4 jaar aangepast worden, plus omdat het tijdelijk is en men moet wennen aan een dergelijke overgang en nemen (aantoonbaar) de risico’s toe. Verder moet men 2 huizen opkopen en die dan later weer bouwen, dat is humaan niet netjes en kost ook weer fors veel geld.
   Een tunnel hoeft pas bij een bepaalde lengte afzuiging te hebben, echter als er een dek bovenop komt te liggen moet de fundering en wanden daarop aangepast worden. Al met al dus meer een kosten reden dan een technische reden. Ik nodig gaarne Klankbordleden uit hierop te reageren.

   Like

 2. Peter,

  dank voor je reactie. We plaatsen echter geen reacties van personen die zich niet bekend willen maken. Ons advies is je volledige naam en/of adres bekend te maken.

  We hebben steeds opgeroepen het met ons oneens te zijn want we zijn voor een open discussie in ons kleine dorp, uiteindelijk hebben we elkaar nodig om er een mooier en levendig dorp van te houden/maken. Ook Gezond Maarsbergen heeft niet alle feitenkennis en wil optreden namens iedereen.

  We willen echter dit wel in openheid doen en we zullen ook rectificaties plaatsen als we onjuiste feiten vermelden.

  We hopen dat je begrip hebt voor ons standpunt.

  Namens GM, Flip

  Like

 3. Carl zegt:

  Rondweg West oké. Maar dan met een ononderbroken Tuindorpweg is de allerbest. Bewoners uit Maarsbergen-oost kunnen dan v.v. naar Maarn. Ook voor de hulpdiensten belangrijk (bereikbaarheid) Ik zie in de variant niet deze mogelijkheid. Wilt u dit inbrengen en hierop reageren.

  Like

  • Beste Carl,

   dank voor je reactie. GezondMaarsbergen zet zich in voor de Westvariant met Gesloten Tuindorpweg. We realiseren ons dat de open variant ook een optie is. Op de site staat een overzicht met de plussen en minnen tussen alle varianten. We vinden dat de Provincie over het aspect bereikbaarheid nog een nadere uitwerking moet presenteren. Voor alle varianten (ook de Dorpsvariant) geldt dat het calamiteitenplan verder uitgewerkt moet worden als er bijv. een incident in de tunnel of op rotonde is. De noord-zuid bereikbaarheid vraagt nog meer aandacht dan de west-oost bereikbaarheid. Ook in de huidige situatie is de bereikbaarheid van Maarsbergen slecht mocht er zich een incident voordoen bij de spoorwegovergang en elders hulp nodig is. Dit geldt ook voor de tunnel bij de Dorpsvariant/Westvariant als de brandweer vanuit Maarn zuid van Maarsbergen nodig is of ambulance vanaf snelweg naar Maarsbergen Noord.
   We denken zelf om de maatvoering van de fietstunnels (onafhankelijk van de varianten) aan te passen aan de afmetingen van brandweer/ambulance vervoer.
   We kunnen je de detail tekeningen doorsturen en nodigen je uit mee te denk over deze problematiek. Stuur dan svp een aparte mail aan gezondmaarsbergen@gmail.com en we sturen je de info en maken een afspraak. Elke zinvolle suggestie is meer dan welkom.

   Flip

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s