Schrikbeeld

Beste inwoners van Maarsbergen.

Ons motto is ‘over gezondheid kun je niet onderhandelen’ en toch lijkt een meerderheid van de gemeenteraadsleden (VVD, GL/PvdA, CU, BVH, D’66) a.s. donderdag de Westvariant definitief af te gaan wijzen. Ze kiezen daarmee voor het Dorpsplan 1.0 met open tunnelbak. Ze zijn ongevoelig geweest de keuze van de klankborgroep en voor onze argumenten die we als enige bewonersinitiatief  in volstrekte openheid en objectief hebben gecommuniceerd. Van ons geen geheime plannen, geen embargo’s en geen anoniem ondertekende memo’s.

Gaat snelheid van verkeer boven vitaliteit van ons dorp? Wordt Maarsbergen een aantrekkelijke Mainport voor het toenemende vrachtverkeer? Gaan we de verkeersstromen noord-zuid concentreren in centrum van Maarsbergen? Is een boom in het Van Beuningenbos belangrijker dan de beuken bij de Kerk? Partij belang boven inwoner belang? We weten het echt niet want we hebben het complete plaatje gepresenteerd met de plussen en minnen van alle opties.


Met afwijzing van de Westvariant kiezen de partijen  voor:

 • Stank en fijnstof in centrum van Maarsbergen
 • Meer geluidshinder (verkeer neemt nog met 30% toe)
 • Meer lichtvervuiling
 • Meer leegloop in centrum en waarde vermindering van huizen in en rond centrum
 • Onaantrekkelijk dorp voor jonge gezinnen, sluiting school een serieus risico
 • 5 jaar durende bouwput met volgens ProRail tijdelijke extra risicovolle spoorwegovergang
 • Tijdelijke sloop van huizen
 • Financiële risico’s voor de gemeente

Ze kiezen niet voor:

 • Weg zo ver mogelijk van de huizen af (impact stof, stank, geluid en licht beperkt)
 • Verkeersluw centrum
 • Behoud van cultuurhistorische waarde en mogelijkheden  tot investering in aantrekkelijk dorpsplein
 • Maarsbergen weer aantrekkelijk te maken voor nieuwe inwoners
 • Budgetruimte binnen de projectbegroting dat mogelijk te gebruiken is voor herinrichting plein, weghalen benzine pompen ed.
 • Maximale veiligheid tijdens de project fase.

Afgelopen 2 weken hebben 351 verschillende personen onze site bezocht en op onze herhaalde oproep om het met ons oneens te zijn heeft slechts 1 (lees een) Maarsberger gereageerd.

Donderdag hebben we nog een interview op RTV Utrecht. Verder is alles wat we wilden overbrengen, toegevoegd aan de raadsstukken.

Wilt u ons nog steunen? Dat kan maar dan zult u vanaf nu zelf uw eigen partij en/of raadsleden moeten benaderen en vertellen dat u onderstaande beelden niet vindt passen bij de kern van Maarsbergen:

 

187348B2A87D1571B68A95AE82835952-tunnelbak-venlo-centrumimagesToegang-Tunnel-Dorpsstraat

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Schrikbeeld

 1. Peter van Wely zegt:

  Het schandalige is dat men tegen elk advies ingaat maar ook de Tuindorpweg op geen enkele manier heeft geraadpleegd. Wat ons betreft is er 0% kans op medewerking vanuit de Tuindorpweg en als de partijen voor een Bos/Beek variant het willen mogen ze de extra 15 miljoen uit eigen zak betalen: ik ga niet weer meer OZB en andere belastingen betalen. Eerst het gemeentehuis debacle en nu dit.

  Like

  • Richard Zweekhotrst voorzitter MMN zegt:

   Gelukkig hebben wij nog een positiever gesprek/mailwisseling gehad naar aanleiding van dit meningsverschil Peter en Wil. Jammer dat nu in deze bewoordingen hieraan uiting wordt gegeven.

   Like

   • Peter van Wely zegt:

    Beste Richard, ik weet dat er goede bedoelingen zijn; maar we hebben herhaaldelijk de politieke partijen opgeroepen om eens op de Tuindorpweg te kijken, en dat is nooit gebeurd. Hiernaast heb ik ook opgeroepen om nog eens met van Nuysenborgh te praten, maar wel voor 21 april. Dat nu wordt opgeroepen om het te doen is te laat. Ik ben ervan overtuigd dan 80% van Maarsbergen nu eindelijk een beslissing wil, die optimaal en betaalbaar is. Uitstel dient geen enkel doel, DE oplossing is een rondweg ruim om het dorp heen; de Oost, maar dat is nu niet haalbaar. Een West variant met gesloten Tuindorpweg is bewezen de beste oplossing, niet de meest ideale.

    Like

 2. wil wijnen zegt:

  Met dank voor jullie inzet, het was te verwachten, jammer dat de woordvoerders van plaatselijke verenigingen en belangengroeperingen voorstanders zijn van dit schrikbeeld. Laten we hoop vestigen op de wijsheid van Prorail en Provincie die mogelijk nog wel het bestaan herinneren van een Klanbordgroep. Date: Tue, 19 Apr 2016 19:13:47 +0000 To: wil.wijnen@hotmail.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s