Gezondheidsbericht: 14 april 2016

Gezond Maarsbergen update donderdag 14 april

Wat is er deze week gebeurd bij het burger initiatief? Hoe gaat het met de vergunning van de uitbreiding van de benzinepompen en de tunnelvariant? Kort daarom deze update:

Benzine Pomp uitbreiding.

Er zijn formeel 7 bezwaren ingediend tegen de uitbreiding van de Shell pomp. De TinQ aanvraag loopt nog. Vanuit de gemeente hebben zowel de wethouders en enige raadsleden aangeven zich in te spannen tegen de uitbreiding en ook voor verhuizing te zijn van de benzinepompen uit het centrum. Er ligt een besluit van 14 april waarin  de raad stelt: ‘Een apart project op te starten in samenwerking met de provincie teneinde de mogelijkheden tot verplaatsing van de twee benzinestations in Maarsbergen buiten de bebouwde kom nader uit te werken’. Wethouder Boonzaaijer heeft in de RTV uitzending gezegd dat er niet gebouwd wordt zolang de gemeente niet  op de bezwaren tegen de vergunningverlening heeft gereageerd. Hoe dit proces precies gaat verlopen is nog moeilijk aan te geven. We blijven dit natuurlijk actief volgen en zullen actie ondernemen wanneer de resultaten onbevredigend zijn.

Tunnelvariant

Gezond Maarsbergen heeft op woensdag 13 april een besloten informatieavond georganiseerd voor de raadsleden. De raad neemt 21 april een besluit en we hebben op objective manier alle varianten de revu laten passeren waarbij we ons voornamelijk gericht hebben op gezondheidsimpact bewoners en vitaliteit van het dorp. De raadsleden waren kritisch maar hadden een bijzonder open houding. We hebben toegezegd om verder geen inhoudelijke mededelingen te doen.

Bij de tunnelvarianten is er een nieuwe variant bijgekomen nml. De gesloten Bos-Beek tunnel variant. Dit plan is in het geheim opgesteld door een aantal personen en helaas zijn de direct aanwonenden van de Tuindorpweg en Woudenbergseweg niet bij de planvorming betrokken geweest. Wij kunnen u dus niet informeren wat deze plannen exact inhouden en we wachten op openbare communicatie hierover. Mogelijk doet de gemeente al begin volgende week een uitspraak of deze nieuwe variant haalbaar is. Wij houden u op de hoogte!

PS we hebben alvast een foto gevonden van het dorpsplein in Maarsbergen anno 2021.Dorpsplein Maarsbergen 2021

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s